Om

En plats att växa

Om YogaExperience

YogaExperience drivs av mig Hélène Westelius sedan 2015, jag är utbildad yogalärare inom Satyananda Yogatraditionen (Hatha Yoga) som är en klassisk yogaform.  Det jag fastnade för med just denna yogaform är att den är en fin, lugn och meditativ yoga som passar alla människor, oavsett kroppsform, ålder och nivå. Jag är även utbildad ayurvedisk hälsorådgivare och terapeut. Jag utför varma oljemassagebehandlingar, vilka rekommenderas för att stilla sinnet, mjukgöra kroppen och skapa flöde i kroppen.


Balansen i livet

För mig innebär yogan en balans i livet. En paus och en påminnelse om andetaget. Det ena behöver inte utesluta det andra, med yogan så varvar jag ner och gör mer medvetna val. Jag är mer närvarande i nuet. Yogan har förändrat mig, genom att jag idag väljer bort saker som inte känns viktiga. Jag har lärt känna mig själv och vilken kroppstyp jag består av, vilket gör att jag fått en kroppskännedom, som gör att jag kan göra andra val. Jag förstår att jag även behöver balansera mig med lugna aktiviter istället för att "kasta mer ved på elden" då jag är en driven och energisk person. Att enbart hålla på med hårda fysiska aktiviteter skulle göra att jag "brann upp" mentalt. Därför behövs yogan i mitt liv, som balanserar, lugnar och får mig att stressa ner och inse vad som är viktigt i livet.


Gården

YogaExperience ligger på en gård med anor från 1870-talet, omgiven av ängs-och skogsmark. Med närhet till både stad och natur gör platsen unik för mig och min familj. På gården finns tre katter och en hund som älskar att få besökarnas uppmärksamhet och kel! Hunden Shanti är oftast med oss på yoga.


Maten och ayurvedan
Maten är en viktig del i mitt liv och jag försöker att välja lokala råvaror för att stötta de lokala bönderna vilket gör att jag kan påverka och se till att min bygd hålls levande.  För mig betyder medveten mat, hälsosam mat.  Vi måste alla börja leva mer efter säsongsanpassade råvaror och förändra vår livstil mot en mer hållbar framtid. Att leva i samklang med naturen och dess skiftningar.


Ayurveda betyder "läran om livet" och är en indisk läkekonst med holistisk syn på hela människan med fokus på att bibehålla sin hälsa samt att förebygga den genom att med enkla medel balansera upp obalanser. Odling har blivit en del av mitt liv och jag använder mig ofta av örter för att läka.
År 2008 utbildade jag mig till ayurvedisk hälsorådgivare.

År 2015 påbörjades min 2 åriga Yogalärarutbildning på Satyananda Sverige

År 2020-2021 gick jag återigen hälsorådgivar-kursen på Skandinaviska  Ayurveda-Akademin i Stockholm, för att uppdatera mig.
År 2021 vidareutbildade jag mig till ayurvedisk massageterapeut